Underlakan

Välj bland underlakan i flera olika färger, kvalitéer och storlekar från flera kända varumärken! Läs gärna vår korta kvalitetsguide nedan för att hitta rätt underlakan för just dig.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
 • Underlakan 12 artiklar
Pris
Färg
 1. Beige 2 artiklar
 2. Blå 1 artikel
 3. Brun 1 artikel
 4. Grå 2 artiklar
 5. Rosa 1 artikel
 6. Svart 1 artikel
 7. Vit 4 artiklar
Less
Trådtäthet
Visa som Grid Listvy

12 artiklar

per page
 1. ECO Percale Dra-på lakan Vit 120x200 cm
  ECO Percale Dra-på lakan Vit 120x200 cm
  Gripsholm
  369 kr
  Skickas inom 1-3 arbetsdagar
 2. -25%
  Dra-på lakan marin 160x200cm
  Dra-på lakan marin 160x200cm
  Borganäs
  Special Price 150 kr Ordinarie pris 200 kr
  Skickas inom 1-3 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

12 artiklar

per page

Lakan i Bomull

Underlakan i bomull är det populäraste materialet till just sängkläder. Det man bör ha i beaktning är att det kan vara väldigt stor skillnad mellan bomull och bomull. Faktorer som avgör bomullens kvalité är längden på bomullsfibern, vävtekniken och trådtätheten. För ett lakan i en exklusivare känsla bör trådtäthet, som mäts i enheten tc, ligga på minst 200 tc. Nedan beskrivs kortfattat tre bomullstyper för underlakan:

Lakan i kammad bomull

Kammad bomull innebär att fibrerna kammats innan spinning, detta görs för att ta bort de kortare bomullsfibrerna så att de långa slittåliga fibrerna är det enda som finns kvar. I denna process försvinner 30 % av bomullen vilket gör processen mer kostsam. Lakan med kammad bomull blir därför dyrare i pris men ack så prisvärda.

Lakan i Egyptisk bomull

Den mest exklusiva bomullen är egyptisk bomull som har en hög kvalitet tack vare dess långa bomullsfibrer som gör att man kan spinna tunnare och starkare trådar.  

Lakan i Percale

Lakan i percale-kvalitet är tillverkade i extra tunna och fina garner som vävts med en hög trådtäthet på minst 200 tc. Detta gör bomullen slitstark och oerhört mjuk och slät mot huden. Bomulls-percale är en lättskött kvalitet som känns både lyxig och svalkande att sova i.

Satinlakan

Underlakan i satin passar perfekt för dig som älskar sängkläder med lyster. Satin är inte namnet på ett material utan en vävteknik som ger en tät väv med en slät och blank yta. Satin finns både i bomull, silke och siden. Om man köper satin med låg kvalitet nopprar det lätt, därför har vi valt ut satin med hög kvalitet där du inte behöver oroa dig över detta bekymmer. För att bibehålla satinets lyster rekommenderar vi att man undviker att torktumla lakanen efter tvätt och att man manglar eller stryker lakanet för att pressa tillbaka fibrerna. Att använda torktumlaren när du torkar ditt satinlakan ökar risken för att tyget nopprar sig.

Linnelakan

Underlakan i linne är tidlösa och klarar sig från modets ständiga förändringar och svängningar. Lin är ett fantastiskt material och passar utmärkt till sängkläder. Materialet absorberar fukt och upplevs behagligt och svalt då det avlägsnar bort kroppsvärme. Lin har förmågan att bli vackrare och bättre ju mer det används. Lin har även andra fördelar, framställningen av lin är mer miljövänlig till skillnad från produktionen av exempelvis bomull. Linnelakan behöver inte tvättas lika ofta eftersom det är ett råmaterial som är naturligt smutsavvisande, dessutom gör de släta fibrerna att man inte behöver tvätta lakanen lika hårt. Vi rekommenderar inte att du torktumlar dina linnelakan, åtminstone inte under för hög centrifugering, då blir det lättare skrynkligt. Låt istället sängkläderna dropptorka.