Persienner

 

Persienner är en klassiker till solskydd som har varit populär i många år. Fördelen med persienner är flexibiliteten med att kunna styra ljusinsläppet genom att vrida lamellerna och därmed vinkla och justera ljuset i rummet. På Textilgallerian.se har vi ett handplockat sortiment av persienner av hög kvalitet.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Pris
Färg
  1. Silver 5 artiklar
  2. Svart 1 artikel
  3. Vit 3 artiklar

Vill du ha persienner i trä eller aluminium?

Vi erbjuder två olika typer av persienner, trä-persienner och aluminium-persienner. Träpersienner är ett exklusivt solskydd som bidrar med en naturlig känsla och blir snarare en inredningsdetalj än något diskret som ska smälta in i omgivningen. Aluminiumpersienner är en lätt och praktisk persienn som fungerar i husets alla rum. I badrum och andra våtutrymmen rekommenderar vi att man väljer just aluminiumpersienner eftersom dessa är helt vattenresistenta till skillnad från trä som kan bli fuktskadat.

Det finns två olika metoder för att fälla ner och dra upp persiennerna. Dels den traditionella betjäningen med lindrag och vridstav och sedan en modernare lösning med en cordless-funktion där man ersätter linan mot ett diskret litet handtag i persiennens underlist.

Hur mäter jag mitt fönster för att välja rätt mått på persiennen?

När det kommer till persienner så är bredden densamma som lamellerna. Du behöver därför bara mäta fönstrets nisch-mått och sedan dra av cirka en halv centimeter för att ha lite marginal vid monteringen. Viktigt är att du mäter på fler än ett ställe, på framförallt äldre hus kan fönstrets nischmått skilja sig med över 1 cm beroende på om du mäter bredden högst upp på fönstret eller i mitten av fönstret. Om du får fram olika bredder utgå från det minsta måttet. Viktigt är att du alltid mäter med stålmåttband för bästa noggrannhet. Med mjuka måttband på rulle kan det vara svårt att få korrekt mått.