Plissegardiner

På Textilgallerian.se hittar du ett handplockat sortiment av plisségardiner online av hög kvalitet i flera olika modeller och varianter. Vi erbjuder plisségardiner som både kan monteras i tak, fönsternisch och på väggen, mer information finns i produktbeskrivningen till varje produkt. Om du har några funderingar eller tankar kring ditt val av solskydd så tveka inte på att kontakta vår kunniga kundtjänst för mer information och hjälp.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
 • Plissegardiner 28 artiklar
Pris
Färg
 1. Grå 4 artiklar
 2. Svart 8 artiklar
 3. Vit 9 artiklar
Less
Visa som Grid Listvy

28 artiklar

per page
 1. Plisségardin Dubai Vit 100% Mörkläggande
 2. Plisségardin Linda Svart Ljusdämpande
 3. -25%
  Liva Vit Plisségardin Ljusdämpande
 4. Plisségardin Dubai Svart 100% Mörkläggande
 5. Plisségardin till Takfönster Vit Mörkläggande
  Plisségardin till Takfönster Vit
  Debel
  1335 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

28 artiklar

per page

Fördelar med plisségardiner

Plisségardinen är ett smart och smidigt alternativ till de mer klassiska solskydden som persienner och ger ett snyggt och minimalistiskt uttryck till hemmet. En av de stora fördelarna med plisségardiner är att väven löper längs hela fönsterbredden så man reducerar ljusinsläppet och insynen ytterligare. När gardinen är uppdragen tar den inte heller så mycket plats vilket ger ett stilrent uttryck i inredningen.  Utöver sina ljusdämpande och insyns-skyddande egenskaper så är plisségardinen bra för att stänga ute värme under varma vår och sommardagar.

Ljusdämpande och mörkläggande Plisségardiner

I vårt sortiment finns det många olika plisségardiner med olika funktioner och egenskaper. Först och främst finns det två olika typer av vävar, ”mörkläggande” och ”ljusdämpande” vävar. Dessa två olika vävar erbjuds i flera olika färger och med olika stora veck på gardinen.

Ljusdämpande plisségardiner stänger ute det direkta solljuset men tillåter en del ljusinsläpp. Dessa vävar passar dig som främst söker insynsskydd eller vill slippa bli bländad av solen när du exempelvis sitter och äter eller kollar på tv.

Mörkläggande plisségardiner släpper inte igenom något ljus alls, detta är ett alternativ för dig som söker solskydd till miljöer där du vill mörklägga helt som exempelvis sovrummet.

Plisségardiner med och utan lindrag 

Plisségardinerna skiljer sig även åt när det kommer till justering och användning av gardinen, hur du drar ner och fäller upp den helt enkelt. Dels finns det plisségardiner med den klassiska lösningen med lindrag som du likt persienner drar gardinen upp och ner med. En modernare lösning för att slippa linor och göra gardinen barnsäker är plisségardiner med top down bottom up där du genom ett diskret handtag på plisségardinens under- och överlist kan placera gardinen precis var du vill i fönstret. Du kan ha den mitt i fönstret, bara längst upp eller längst ner. Detta gör den unik i sin solavskärmning. Det finns även en tredje modell där du även där slipper lindrag som hänger ner. Man ersätter linorna med ett handtag på plisségardinens underlist för att föra gardinen upp och ner vilket ger ett mer stilrent intryck. Med denna variant av plisségardin kan du dock inte placera gardinen mitt i fönstret utan sitter alltid fast högst upp i fönstret.

Hur mäter jag för att välja rätt mått på plisségardinen?

Mät fönster-nischens bredd och dra sedan av en halv centimeter för att ha lite marginal vid monteringen. Viktigt är att du mäter på fler än ett ställe, på framförallt äldre hus kan fönstrets nischmått skilja sig med över 1 cm beroende på om du mäter bredden högst upp på fönstret eller i mitten av fönstret. Om du får fram olika bredder utgå från det minsta måttet. Viktigt är att du alltid mäter med stålmåttband för bästa noggrannhet. Med mjuka måttband på rulle kan det vara svårt att få korrekt mått. På Textilgallerian.se erbjuder vi ett sortiment av plisségardiner i standardmått som passar i dem flesta fönster.