Wavegardiner

Wavegardiner, även kallat loungegardiner, återfinns i många inredningsreportage och inredningsbloggar. Det som karakteriserar en wavegardin är dess böljande vågor som blir symmetriska och jämna på grund av att gardinen hängs upp med rynkbandskrokar på fasta glidavstånd. Detta möjliggörs på grund av att gliden sitter fast på ett snöre där avstånden är jämna.

 

Läs mer...

Vanliga frågor

  • Skräddarsyr ni gardiner i mina mått?
  • Kan jag beställa hem tygprover innan jag bestämmer mig?
Filtrera
Filtrera efter
Pris
Färg

Måttbeställ wavegardiner

För att wavegardiner ska få sina karakteristiska vågor så måste dom hänga precis under skenan. Detta är viktigt att tänka på när du måttbeställer din wavegardin eftersom du måste mäta från skenans underkant istället för överkant och ned till golvet. Vi brukar rekommendera att du sedan drar av 1-3 centimeter för att gardinen ska sväva över golvet och inte samla damm. När du ska fylla i bredden på gardinen anger du täckmåttet, det vill säga det område som gardinen ska täcka. Tygåtgången kan vara svåruträknad och därför räknar vi ut den åt dig för att få fram snyggast möjligast resultat. På grund av att upphängningen kräver en större tygåtgång än andra gardinupphängningar så säljs våra wavegardiner enbart i tyger på dubbelbredd. Om du exempelvis har en 130 cm bred gardin blir den bara 80 cm vid en wavegardin-upphängning, detta blir inte snyggt och får gardinen att se alldeles för smal ut, i synnerhet med en sån exklusiv upphängning.

Att tänka på innan du köper en wavegardin

Wavegardiner är populära och mycket efterfrågade, men det är också en gardintyp som sväljer en del utrymme av ett rum tillskillnad från andra gardiner vilket är viktigt att tänka på innan man gör sitt gardinval. För att få till de böljande vågorna behöver gardinen kunna hänga fritt cirka 2 decimeter från väggen (beroende på hur stora vågor du har på gardinen). Angränsar väggen till en garderob eller har en möbel som måste stå intill väggen så kan exempelvis en gardin med klassisk fingerkrok vara ett bättre alternativ.  Kontakta oss om du har frågor eller funderingar så hjälper vi gärna dig!

Wavegardin – den trendiga gardinen

Eter en lång trend med minimalistiska gardinlösningar så har gardinen blivit en medelpunkt i rummet och en stor del av inredningen igen. Wavegardiner har länge varit populärt i offentlig miljö och framförallt på hotell där långa loungegardiner pryder lyxiga hotellobbys. I takt med trenden att skapa hotellkänslan hemma så har även wavegardiner blivit allt mer populära i de privata hemmen. Wavegardiner är en upphängning som kräver mycket tyg och en bred gardinbredd. Detta ger hela gardinupphängningen en lyxig framtoning.

Montering av wavegardiner

Wavegardiner passar både bra som rumsavdelare och som en klassisk gardin i anslutning till ett fönster. Gardinen monteras med rynkbandskrokar som du fäster i glid på snöre i en gardinskena. Wavegardiner kan nämligen inte monteras på en klassisk gardinstång utan monteras på skenor. Om du gillar den dekorativa känslan en gardinstång ger till rummet så har Kirsch lanserat dekorativa skenor som till ögat ser ut som gardinstänger men som har ett skenspår i stångens underkant som fungerar likt en gardinskena. Om du takmonterar skenan tänk på att du monterar den tillräckligt långt in i rummet så att gardinen får plats med sina böljande S-veck.