Gardinskena Tak

Gardinskenor i tak är en stor trend som passar alla typer av hem. Gardiner som hänger från tak till golv på takskenor skapar rymd i rummet och bidrar till en mer exklusiv och ombonad känsla i hemmet. På Textilgallerian hittar du takskenor i många olika storlekar och varianter. Välj bland både vita, silvriga och svarta takskenor.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
 1. Silver 1 artikel
 2. Svart 5 artiklar
 3. Vit 11 artiklar
Less
Visa som Grid Listvy

17 artiklar

per page
 1. Flexi Set Skena 160 cm Tak- och väggmontering
  Flexi Set Skena 160 cm
  Kirsch
  545 kr
  Skickas Inom 3-5 arbetsdagar
 2. Elite Gardinskena Tak- och väggmontering
 3. Elite Hörnböj Vit 90 grader 20x20 cm
  Elite Hörnböj Vit 90 grader 20x20 cm
  Kirsch
  259 kr
  Skickas inom 1-3 arbetsdagar
 4. U-skena Vit Tak- och väggmontering
 5. Elite Returböj Vit 10x15 cm
  Elite Returböj Vit 10x15 cm
  Textilgallerian
  375 kr
  Skickas inom 1-3 arbetsdagar
 6. Flexi Set Skena Svart 160 cm Tak- och väggmontering
  Flexi Set Skena Svart 160 cm
  Kirsch
  545 kr
  Skickas Inom 3-5 arbetsdagar
 7. Elite Returböj Vit 15x20 cm
  Elite Returböj Vit 15x20 cm
  Textilgallerian
  375 kr
  Skickas inom 1-3 arbetsdagar
 8. Elite Svart Gardinskena Tak- och väggmontering
 9. Böj för U-skena - 90 grader 18x18 cm
  Böj för U-skena - 90 grader 18x18 cm
  Kirsch
  129 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 10. Böj för U-skena - 135 grader
  Böj för U-skena - 135 grader
  Kirsch
  129 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 11. U-skena Aluminium Tak- och väggmontering
  U-skena Aluminium
  0 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

17 artiklar

per page

Fördelar med takskenor

Fördelarna med gardinskenor i tak är många. Här är några anledningar till varför du ska välja takskena:

- Gardiner på takskena ger illusionen av mer rymd då man förlänger takhöjden.

- Takskenor har en diskret och nätt design som smälter in med den övriga interiören.

- Gardinskenor för tak är det bästa alternativet för mörkläggningsgardiner då detta minimerar risken att något ljus läcker in ovanför gardinerna.

- Med gardinskenor i taket kan du använda gardiner som rumsavdelare. Detta passar perfekt i exempelvis kontorsmiljöer eller runt sängen om du har ett kombinerat sov- och vardagsrum.

- Takskenor kan monteras hur långt ut eller in du vill i taket tillskillnad från väggskenor där du behöver förhålla dig till väggfästenas fasta mått.

Takskenor för olika upphängningar

Vår gardinskena Elite är vår mest sålda skena för tak. Många uppskattar Elite-skenans stilrena design i kombination med att den klarar både lätta och tyngre gardinupphängningar. Flexi är en annan gardinskena som är väldigt populär. Flexi gardinskena passar bra när du ska hänga upp gardiner som rumsavdelare då den är snygg åt båda håll. Som takskena passar Flexi bra till lättare gardinupphängningar och finns både i svart och vitt. Ytterligare en omtyckt skena för tak är U-skenan. U-skenan är hålslagen vilket gör att den kan monteras direkt i tak, utan hållare eller beslag. Denna skena klarar dock bara lättare gardiner.

Långa takskenor över 300 cm

Många letar efter takskenor till en hel vägg eller till ett brett fönsterparti, ibland bredare än tre meter. Med hjälp av skarvdelar kan du skapa hur långa takskenor du vill. Med skarvdelar blir det även lättare att montera upp långa skenpartier. Att montera en enda lång skena på över tre meter är väldigt besvärligt att hantera, därför föredrar många att i stället skarva ihop flera korta skenor. Skarvdelen skruvar du fast på skenans baksida vilket gör övergången till en ny skena diskret så att skenpartiet ser ut som en enda enhet. Dessutom monteras takskenorna så att man fortfarande kan dra gardinerna genom skarvarna.

Gardinskena för tak i specialmått

Vill du ha din takskena kapad till ett specifikt mått kan du enkelt såga av skenan till önskad längd med en vanlig bågfil. Vi erbjuder även kapningsservice om du vill få dina takskenor kapade och klara till ett angett mått. Kontakta bara vår kundtjänst så hjälper dem dig med din gardinskena till specialmått.

Gardinupphängning takskena

Du kan välja mellan flera olika typer av gardinupphängningar för takskenor. Med gardinskena i tak kan du bland annat ha klassiska gardinlängder med fingerkrok eller wavegardiner med rynkbandskrok. Olika gardinkrokar ger olika veck och avgör om gardinen antingen hänger framför eller precis under gardinskenan.

Dubbla gardinskenor för tak

Många efterfrågar färdiga paket med dubbla gardinskenor för tak. När det kommer till takskenor så är det inte svårare än att man beställer dubbla uppsättningar av samma skena och monterar dom med cirka 5 cm avstånd från varandra. Observera dock att det finns gardinupphängningar där gardinen bygger ännu mer i djup, då behöver man öka avståndet mellan takskenorna ytterligare. Är du osäker på hur du ska montera dina dubbla takskenor, kontakta vår kundtjänst så hjälper dom dig.