Solskydd

På Textilgallerian hittar du ett handplockat sortiment av solskydd för hemmets alla rum. Vi har ett brett utbud av solskydd i många olika modeller färger och storlekar. Välj bland rullgardiner, plisségardiner, lameller, hissgardiner, persienner, eller gardinlängder.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
 1. Beige 6 artiklar
 2. Blå 3 artiklar
 3. Brun 3 artiklar
 4. Grå 16 artiklar
 5. Grön 4 artiklar
 6. Gul 1 artikel
 7. Lila 3 artiklar
 8. Multi 5 artiklar
 9. Orange 1 artikel
 10. Rosa 6 artiklar
 11. Röd 3 artiklar
 12. Silver 5 artiklar
 13. Svart 35 artiklar
 14. Vit 55 artiklar
Less
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 124

Page
per page
 1. Rullgardin Ruth Grå Ljusfiltrerande
 2. -25%
  Rullgardin Ruth Svart Ljusfiltrerande
 3. Plisségardin Dubai Vit 100% Mörkläggande
 4. Lamellset Eclipse Vit Mörkläggande
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 124

Page
per page

Solskydd fönster

Det finns många bra anledningar till att ha bra solskydd i sina fönster. Ett mörkare sovrum ger bättre sömn, att kunna stänga ute solens strålar ger en bättre bildkvalité på tv:n, det skyddar dina möbler från att bli solblekta och du slipper oroa dig över insyn där förbipasserande kan se in genom ditt fönster. Olika typer av solavskärmning passar till olika typer av behov, rum och lösningar. Oftast har du inte samma behov av att stänga ute ljuset i exempelvis ett kök som i ett sovrum. När du ska välja solskydd efter dina behov är det bra att veta att alla våra produkter inom solavskärmning delas in i tre olika grupper: ljusfiltrerande, ljusdämpande och mörkläggande. Ljusfiltrerande produkter stänger ute solens direkta strålar men bevarar ljusinsläppet, detta passar perfekt i rum där du inte vill bli bländad men där du fortfarande uppskattar det naturliga ljuset utifrån. Ljusdämpande solskydd dämpar ljuset men mörklägger inte, denna typ av produkt passar perfekt i fönster där du exempelvis vill få bort insynen. Slutligen har vi mörkläggande solskydd som används i rum där man vill kunna stänga ute allt ljus, något som de flesta använder i sovrum. Om du vill maximera din mörkläggning är det viktigt att tänka på hur du monterar ditt solskydd, det räcker inte att själva väven är mörkläggande. Exempelvis kan en mörkläggande rullgardin läcka in ljus från sidorna om du inte väljer en tillräckligt bred väv som går ut en bit av varje sida om fönstret.

Solskydd fönster invändigt

Solskydd för fönster inomhus är ett perfekt alternativ för dig som vill kunna reglera ljusinsläppet i rummet på ett smidigt och enkelt sätt. Att välja solskydd till fönster inomhus är i regel ett billigare och mer hållbart alternativ till skillnad från utvändigt solskydd. Invändigt solskydd finns i flera olika varianter där respektive gardintyp har olika fördelar och egenskaper. Behöver du exempelvis solkydd för ett trekantigt fönster som går i nock så är lamellgardiner ett bra val. Vill du ha hjälp med att hitta det bästa solskyddet för dina fönster? Hör av dig till vår kundtjänst så hjälper dom dig hitta den bästa lösningen för ditt hem.

Solskydd stora fönster

Många upplever det svårt att hitta bra alternativ av solskydd för stora fönster. Detta grundar sig i att vissa solskyddsmodeller har begränsningar när det kommer till maxbredden vilket gör att urvalet begränsas något. Plisségardinen är ett exempel på ett solskydd som inte kan tillverkas i för breda mått, detta på grund av att konstruktionen inte klarar av att hissa gardinen upp och ner om enheten är för bred. Behöver du solskydd för stora fönster bör du välja gardinmodeller som gardinlängder, rullgardiner eller lamellgardiner.