Gardinskena Vägg

Gardinskenor har blivit en stor trend som både har många utseendemässiga och praktiska fördelar. På Textilgallerian kan du välja bland gardinskenor för vägg i flera olika färger, modeller och längder. Söker du efter väggskenor i specialmått så erbjuder vi kapningsservice. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
  1. Stål 1 artikel
  2. Svart 2 artiklar
  3. Vit 11 artiklar

Montering av gardinskenor i vägg

Gardinskenor för vägg ska monteras minst 10 cm ovanför fönstret. Ju högre upp skenan är placerad, ju mer rymd får man i rummet! När du väljer längden på väggfästena är det viktigt att säkerställa att gardinen kan falla fritt ner mot golvet utan att stöta emot hinder. Har du därför element eller fönsterbräden som är i vägen ska du välja väggfästen som bygger tillräckligt långt ut från väggen så att gardinen inte stöter i dessa hinder. Täck dock på att ju längre fästen du väljer, ju mindre tyngd klarar väggskenan av att bära upp. Välj därför inte längre fästen än vad som är nödvändigt.

Dubbla gardinskenor för vägg

Du kan enkelt montera två parallella väggskenor för att kombinera en tjock och en tunn gardin med varandra. På de väggfästen som bygger 10 cm eller längre ut från väggen finns flera hål som möjliggör att du kan montera två skenor på samma fäste. Vill du därför ha dubbla gardinskenor som ska monteras på vägg, köp Elite gardinskenor för vägg komplett med aningen 10 cm eller 15 cm- fästen.

Långa väggskenor för gardiner

Vår längsta väggskena är 175 cm lång, behöver du en ännu längre skena kan du dock enkelt skarva ihop flera skenor med varandra. Med skarvdelar kan du skapa en hur lång väggskena du vill. Skarvdelen skruvas fast på skenans baksida vilket gör övergången till en ny skena diskret så att skenpartiet uppfattas som en enda enhet. Dessutom monteras väggskenorna så att man fortfarande kan dra gardinerna genom skarvarna.

Vita och svarta väggskenor

Välj bland både vita och svarta gardinskenor för väggmontering. Till vår mest populära väggskena, Elite, finns flera olika storlekar och varianter. Vi erbjuder gardinskenor för vägg i tre olika längder: 100, 150 och 175 cm, med tre olika distanser: 15, 10 och 5 cm. Flexiskenan och U-skenan köps i kompletta set som fungerar till både vägg- och takmontering.