Designers Guild

Designers Guild är ett exklusivt varumärke inom hemtextil som bland annat producerar tyger, tapeter, kuddar, mattor samt bad- och sängtextilier. Designers Guild grundades år 1970 av Tricia Guild som idag driver företaget med sin bror Simon Jeffreys. Varumärkets filosofi är att kombinera kreativitet och innovation med hög kvalité inom design, service och produktutveckling. Denna filosofi har tagit företaget till att bli ett stort multinationellt företag med försäljning i över 60 olika länder.

Design och produktsortiment

Designers Guilds designstudio under ledning av grundaren Tricia Guild har under åren producerat mängder av olika mönster med inspiration från asiatisk konst, italiensk arkitektur och storslagna naturmotiv. Tricia Guild har blivit tilldelad Textilinstitutets guldmedalj för hennes designbidrag och har även blivit utsedd som vinnare av ”the European Community Design Prize”. Hon har skrivit 16 böcker inom ämnet färg och design och inspirerat människor världens över med hennes kunskap och erfarenhet inom ämnet. Denna kompetens återspeglas i Designers Guilds fantastiska sortiment. Mångsidigheten av allt från grafiska mönster till pampiga blommiga tyger gör varumärket oerhört populärt. På Texiltgallerian.se hittar du över 1500 olika tyger från Designers Guild i många olika material som sammet, bomull, lin, silke trevira och ull. Utöver sina tyger erbjuder Designers Guild ett brett sortiment inom hemtextil. Handdukar, necessärer, kuddfodral, överkast och mattor är några av produkterna som du hittar på Textilgallerian. Designers Guild producerar även textilprodukter under fyra andra kända varumärken, William Yeoward, The Royal Collection, Ralph Lauren och Christian Lacroix.

Etiska värderingar
För Designers Guild är etiska värderingar något som ska genomsyra hela verksamheten. De har tagit fram fyra olika strategier som de arbetar kring för att kunna fullfölja sina ambitioner inom företagsetik, viljan att handla etiskt, människorna, ekologi och återvinningspolicyer.

Viljan att handla etiskt - När man är ett stort företag finns många olika försörjningskedjor och leverantörsled. Detta kräver mycket engagemang för att kontrollera att samtliga led från produktion till slutprodukt sker inom ens uppsatta etiska ramar och mål. Val av förpackningsmaterial, bränsleutsläpp, arbetsförhållanden och innehållet av produkten är exempel på faktorer som påverkar graden av etisk handel.

Människorna - Designers Guild strävar efter ett arbetsklimat bland sina anställda där man alltid agerar på ett öppet, samarbetsvilligt och ärligt sätt. Designers Guild arbetar bara med samarbetspartners och leverantörer som har liknande etiska värderingar och som är registrerade av SEDEX. SEDEX-registrerade företag har anställda som arbetar under rimliga förhållanden med åtanke i miljö, hälsa och säkerhet samt arbetstider. Designers Guild kontrollerar att samma etiska värderingar genomsyrar alla led i deras leverantörskedja och arbetar ständigt med återbesök hos befintliga leverantörer. Barnarbete eller andra typer av oacceptabla arbetssituationer där man utnyttjar människor förekommer inte.

Ekologi - Majoriteten av Designers Guilds produkter, i synnerhet tygerna och tapeterna, är tillverkade i återvinningsbara naturmaterial. Nyligen lanserade Designers Guild den första tygkollektionen i bomull som inte använt några kolväten under tillverkningen. Man arbetar ständigt med produktutveckling inom miljöpåverkan för att ersätta dåliga kemikalier och material med bättre alternativ ur ett etiskt och miljömässigt perspektiv.

Återvinningspolicyer - Designers Guilds huvudkontor och distributions- och logistikcenter är utformat för att vara så energieffektiva som möjligt med hjälp av naturligt ljus och lågenergi-belysning. De har idag toppmoderna lösningar för återvinning så att kartonger, plast och papper komprimeras och återvinns. Allt avfall som blir över under produktionen omvandlas till bränsle. Elektronik så som datorutrustning och mobiltelefoner skänks till behövande genom välgörenhet. Även tygrester doneras till välgörenhetsorganisationer.

Läs mer...
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 5601

Page
per page
 1. Kalahari Alchemilla Tyg
  Kalahari Alchemilla Tyg
  Designers Guild
  719 kr
  Skickas Inom 7-9 Arbetsdagar
 2. Marl Teal Tyg Flamsäkert
  Marl Teal Tyg
  Designers Guild
  1099 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 3. Manchu Alchemilla Tyg
  Manchu Alchemilla Tyg
  Designers Guild
  989 kr
  Skickas Inom 7-9 Arbetsdagar
 4. Sakai Cranberry Tyg
  Sakai Cranberry Tyg
  Designers Guild
  739 kr
  Skickas Inom 7-9 Arbetsdagar
 5. Lorenzo Chalk Blackout Hissgardin 100% Mörkläggande
 6. Shikhara Berry Tyg
  Shikhara Berry Tyg
  Designers Guild
  989 kr
  Skickas Inom 7-9 Arbetsdagar
 7. Manipur Fuchsia Gardinlängd Sammet
 8. Manipur Dove Gardinlängd Sammet
  Manipur Dove Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 3874 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 9. Orba Duck Egg Gardinlängd Flamsäkert
  Orba Duck Egg Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 3353 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 10. Velluto Ochre Dubbelbredd Gardinlängd Sammet
 11. Trentino Granite Gardinlängd Sammet
 12. Varese Dove Gardinlängd
  Varese Dove Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 3161 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 13. Brienno Duck Egg Gardinlängd Flamsäkert
 14. Varese Zinc Öljettlängd Sammet
 15. Varese Granite Gardinlängd Sammet
 16. Varese Alabaster Gardinlängd Sammet
 17. Varese Prussian Gardinlängd Sammet
 18. Varese Chalk Gardinlängd Sammet
  Varese Chalk Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 2831 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 19. Varese Celadon Gardinlängd Sammet
 20. Varese Pale Rose Gardinlängd Sammet
 21. Varese Zinc Gardinlängd Sammet
  Varese Zinc Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 2831 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 22. Varese Navy Gardinlängd Sammet
  Varese Navy Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 2831 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 23. Varese Pumice Gardinlängd Sammet
  Varese Pumice Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 2831 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 5601

Page
per page