Gardinskenor

I vårt sortiment finner du flertalet olika gardinskenor som passar till alla olika typer av gardiner och upphängningar, vill du ha en specialskena så är det bara kontakta oss så ska vi hjälpa dig på bästa sätt för att du ska få till den personliga inredningen som just du söker.

Fördelar med gardinskenor

Gardinskenor är en stor trend och passar i alla hem. Fördelen med gardinskenor tillskillnad mot en klassisk gardinstång är att de går att montera i taket, gör det enklare att dra gardinen fram och tillbaka till önskat läge och ger ett avskalat och mer stilrent intryck.

Gardinskena tak

Som tidigare nämnt är en av de största fördelarna med gardinskenor att de kan monteras i tak. Detta har blivit en stor trend som allt fler byter ut sin gardinstång med. När man monterar skenan i taket och gardinen får hänga från tak till golv skapar man rymd i rummet.

Gardinskena vägg

Gardinskenor går även bra att montera på väggen, det finns flera olika storlekar på väggfästen beroende på hur långt ut från väggen du vill att gardinen ska hänga. Om du har uthängande fönsterbräden eller element som hindrar att gardinen kan falla fritt kan du behöva ta ett väggfäste som kommer ut någon decimter. Välj mellan 5, 10, 15 och 20 cm-fästen. Observera dock att ju längre fästen du väljer ju mer ostabil blir upphängningen, om du har 20 cm fästen rekommenderar vi därför lättare gardinlängder.

Kirsch gardinskena

På Textilgallerian säljer vi gardinskenor från Kirsch, vi har ett handplockat sortiment av skenor som passar till olika typer av upphängningar. Här får du en snabbguide för att underlätta ditt val av skena!

Elite-skena – Elite-skenan är vår mest sålda skena. Detta på grund av sin diskreta och nätta design i kombination med att den klarar både lätta och tyngre gardinupphängningar vilket gör den till ett flexibelt alternativ för dig som byter gardiner regelbundet.

U-skena – U-skenan är det perfekta alternativet för dig som söker en skena för lättare gardinupphängningar. Skenan är hålslagen vilket innebär att den kan monteras direkt i tak utan några hållare eller beslag. Går även att montera i vägg.

Flexi-skena – är en flexibel skena, varav namnet. Flexiskenan är snygg åt båda håll vilket gör den perfekt för rumsavdelning eller avskärmning med textilier. Kan monteras både i tak och på vägg.

Behöver du en gardinskena till specialmått?

Gardinskenor är lätt att kapa med en vanlig bågfil, använd sedan en skarvdel om du vill ha den längre än 195 cm. Det viktigaste är att du får gardinskenan precis så lång som du behöver. Vill du ha mer tips och råd, kontakta oss så hjälper vi dig!

Läs mer...
Tips!

Hitta rätt gardintyp

Gardinväljaren
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-24 av 55

Page
per page
 1. U-skena Vit Tak- och väggmontering
 2. U-skena Aluminium Tak- och väggmontering
 3. Eliteskena Tak- och väggmontering
 4. Flexi Skena 160 cm Tak- och väggmontering
  Flexi Skena 160 cm
  Kirsch
  299 kr
  Skickas inom 3-5 arbetsdagar
 5. Flexi Set Skena 160 cm Tak- och väggmontering
  Flexi Set Skena 160 cm
  Kirsch
  469 kr
  Skickas inom 3-5 arbetsdagar
 6. Flexi Set Skena Svart 160 cm Tak- och väggmontering
  Flexi Set Skena Svart 160 c...
  Kirsch
  469 kr
  Skickas Inom 3-5 Arbetsdagar
 7. Glid på snöre metervara
  Glid på snöre metervara
  Kirsch
  75 kr
  Skickas inom 1-3 arbetsdagar
 8. Takfäste Elite
  Takfäste Elite
  Kirsch
  31 kr
  Skickas Inom 1-3 Arbetsdagar
 9. 1-Fingerkrok, låg fattning
  1-Fingerkrok, låg fattning...
  Kirsch
  31 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 10. 2-Fingerkrok, låg fattning
  2-Fingerkrok, låg fattning...
  Kirsch
  55 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 11. Glid för U-skena
  Glid för U-skena
  Kirsch
  31 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 12. Glid för Flexi 10 st
  Glid för Flexi 10 st
  Kirsch
  31 kr
  Skickas Inom 3-5 Arbetsdagar
 13. Takfäste till Flexi i tak
  Takfäste till Flexi i tak
  Kirsch
  65 kr
  Skickas Inom 3-5 Arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-24 av 55

Page
per page