Ljudabsorberande Gardintyger

Ljuddämpande tyger är den perfekta lösningen för att ge en mer behaglig akustik i miljöer där du av olika anledningar vill dämpa ljudvolymen. Vill du skapa en bättra akustik i sovrummet, kontoret eller konferensrummet? Eller vill du stänga ute ljud som kommer utifrån lägenheten? Vi har något för alla hem, behov och stilar! Välj bland ljuddämpande tyger i mängder av färger, mönster och kvalitéer.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg

Ljudabsorberande tyger

Då ett ljud uppstår så färdas ljudvågor genom luften tills dom når fram till något som bryter vågornas framfart, exempelvis en vägg eller fönster. En del av ljudet kommer att studsa mot objektet och tillbaka ut i luften, en annan del kommer att absorberas av objektet och den sista delen kommer att tränga rakt igenom objektet. Ljuddämpande tyger har egenskapen att absorbera ljudvågorna och på så sätt dämpa ljudnivån. Vi uppfattar nämligen bara ljudvågorna som lyckas nå fram till våra öron.

Ljuddämpande tyger för vägg

Ljuddämpande tyger passar perfekt att använda på väggar i rum där man vill få till en bättre akustik. Använd det ljuddämpande tyget som väggtavla, draperi eller bakom tavlor för en behagligare ljudnivå. Om du väljer att använda tyger som en gardin, välj en upphängning med mycket tyg och veck för bästa effekt. Gardiner i ljudabsorberande gardintyger behöver nödvändigtvis inte hänga i anslutning till fönster utan kan även fungera som en snygg fondvägg i rummet.

Ljuddämpande tyg på metervara

På Textilgallerian kan du beställa ljuddämpande gardintyger i precis den längd du vill ha. Några av våra leverantörer har ett minimum med beställningar på 1 m men utöver dessa så kan du köpa ljudabsorberande tyger i hur små eller stora längder du vill. Detta gör att du slipper betala för spilltyg som du ändå inte kan använda dig av vilket både är bra för miljön och plånboken!

Vad innebär ljuddämpande tyger?

Ljuddämpande tyger kan ha många namn: ljudisolerande, ljudabsorberande eller ljuddämpande. Det som kännetecknar dessa typer av tyger är att dom är av en kraftigare och mjuk kvalité som kan fånga upp ljudvågorna på ett effektivt sätt. Även om själva tyget har ljuddämpande egenskaper så spelar det även roll hur du använder tyget för att få till den ljuddämpande effekten. Har du den som en duk eller väggbonad ger det inte samma ljuddämpande effekt som om du använder tyget som wavegardin där dom djupa gardinvecken dämpar ljudvågorna ytterligare. Vill du ha hjälp att hitta rätt ljuddämpande textilier för ditt hem eller företag, kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.