Rullgardiner

Vi har ett handplockat sortiment med rullgardiner från leverantörer som alla håller en hög kvalité på sina rullgardiner och tillbehör.  Vi har rullgardiner i många olika färger, funktioner och mönster, allt för att du ska kunna hitta en rullgardin som passar just dina behov och önskemål. Vi erbjuder även måttbeställda rullgardiner där du väljer bredden själv!

 

Läs mer...

Vanliga frågor

 • Kan jag få mina rullgardiner i specialmått?
 • Mörklägger en vit rullgardinsväv lika bra som en svart rullgardinsväv?
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
 • Rullgardiner 69 artiklar
Pris
Färg
 1. Beige 6 artiklar
 2. Blå 3 artiklar
 3. Brun 3 artiklar
 4. Grå 10 artiklar
 5. Grön 4 artiklar
 6. Lila 1 artikel
 7. Multi 5 artiklar
 8. Rosa 6 artiklar
 9. Röd 3 artiklar
 10. Svart 21 artiklar
 11. Vit 35 artiklar
Less
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 69

Page
per page
 1. -25%
  Rullgardin Fanny Brun Ljusdämpande
 2. -25%
  Rullgardin Ruth Svart Ljusfiltrerande
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 69

Page
per page

Vilka behov ska rullgardinen uppfylla? 

Tänk först ut vilken funktion du vill att din rullgardin ska uppfylla, ska den mörklägga, skydda från insyn, hålla rummet svalt?

Mörkläggande rullgardiner

Vill du kunna stänga ute allt ljusinsläpp till ett rum skall du välja rullgardiner med mörkläggande väv och gärna montera dessa utanför fönsternischen. På så sätt minskar du risken att ljuset kommer in på sidorna av rullgardinen. Mörkläggande rullgardiner är vanligast i sovrum eller andra rum där du vill kunna mörklägga helt.

Ljusfiltrerande rullgardiner 

Vill du kunna få in dagsljus men slippa bli bländad av solljuset? Då är en ljusfiltrerande rullgardin med screenväv något för dig. Dessa rullgardiner filtrerar och stänger ute solens direkta strålar så du slipper bli bländad men bibehåller ljusinsläppet. Ljusfiltrerande rullgardiner brukar användas i allmäna utrymmen så som matrum, balkong och kök.

Ljusdämpande rullgardiner

Ljusdämpande rullgardiner är ett mellanting av mörkläggande och ljusfiltrerande rullgardiner och passar perfekt i rum där man vill ta bort den direkta insynen men vill bibehålla en viss mån av ljusinsläppet.

För att det ska vara enkelt för dig att välja rätt rullgardin har vi kategoriserat varje rullgardin i någon av dessa tre typer: mörkläggande, ljusdämpande och ljusfiltrerande. Du kan enkelt filtrera fram vad du söker via filtret “funktion”.

Måttbeställda rullgardiner

På Textilgallerian kan du måttbeställa dina rullgardiner till den exakta bredden du önskar. Detta är perfekt för dig som har en annan fönsterbredd än standardmått och vill montera rullgardinen i fönsternischen för den skräddarsydda känslan. Bredden man beställer sina måttbeställda rullgardiner i är alltid inklusive fästen, observera därför att väven är cirka 4 cm mindre bred än det mått du anger.

Bra att veta är att standardlängden på våra rullgardiner är 165 cm, om du behöver rullgardiner till högre fönsterpartier eller till en altandörr finns modeller som är extra långa på 220 cm. Sök på Rullgardin Vit Mörkläggande Extra Hög för att komma till våra extra höga rullgardiner. 

Hur mäter jag för rätt mått på rullgardinen?

Rullgardinerna finns i många olika bredder och längder, hittar du inte den bredd du söker kan du enkelt måttbeställa rullgardinen hos oss så du får den kapad till det måttet du önskar! Tänk på att vävens mått är 4 cm mindre än rullgardinens totala mått, det totala måttet anges alltid inklusive fästena.

Innan du bestämmer vilket mått du vill ha på din rullgardin så fundera först på hur du vill montera den. Är det viktigt att minimera ljusinsläppet till max rekommenderar vi att du monterar rullgardinen utanför fönsternischen så att väven kan täcka hela fönstret. Om du istället strävar efter den skräddarsydda känslan ska du montera rullgardinen i nischen men observera då att det alltid blir en glipa på varje sida om väven för att få plats med fästena.

Montera rullgardin ovanför fönstret

Om du väljer att montera rullgardinen utanför fönsternischen ovanför fönstret behöver du ha några centimeters marginal på varje sida av fönstret för att inget ljus ska sippra ut längs sidorna. Exempel: Du har ett fönster som är 120 cm brett, du väljer en rullgardin på 130 cm. Det betyder att exklusive fästena så är rullgardinens väv 126 cm och går därför ut cirka 3 cm på varje sida om fönstret vilket blir lagom för att kunna mörklägga rummet helt.

Montera rullgardin i fönsternisch

Om du vill placera rullgardinen i nischen så mäter du bara fönster-nischens bredd och sedan drar av cirka en halv centimeter för att ha lite marginal vid monteringen. Viktigt är att du mäter på fler än ett ställe, på framförallt äldre hus kan fönstrets nischmått skilja sig med över 1 cm beroende på om du mäter bredden högst upp på fönstret eller i mitten av fönstret. Vi brukar rekommendera att du mäter på tre ställen: högst upp, i mitten och längst ner i fönstret. Om du får fram olika bredder utgå från det minsta måttet. Viktigt är att du alltid mäter med stålmåttband för bästa noggrannhet. Med mjuka måttband på rulle kan det vara svårt att få korrekt mått.

Exempel: Din fönsternisch är 124,7 cm bred, beställ rullgardinen 124 cm bred, då har du drygt en halv centimeter tillgodo vid monteringen av rullgardinen.Här behöver du inte dra av för fästena eftersom de måste få plats i nischen också.

Rullgardin barn

På Textilgallerian har vi även många rullgardiner för barnrummet, allt från färgglada enfärgade rullgardiner till mönstrade rullgardiner med barnmotiv. Våra spännande barnrullgardiner kan monteras både i tak och på vägg samtidigt som du även kan välja höger eller vänsterdrag. Tänk gärna på vilken sida som du på ett naturligt sätt helst drar upp och ner din rullgardin på innan du monterar den. Kanske är det en bokhylla eller något som gör att det är krångligare att dra upp den på ena sidan.

Har du frågor kring ditt val av rullgardin? Tveka inte på att kontakta vår duktiga kundtjänst, de hjälper dig gärna med dina tankar och funderingar!