Lamellgardiner

Dämpa solljuset eller insynen med lamellgardiner! Vi har färdiga set av lamellgardiner kompletta med skena lameller, lindrag, kulkedja, beslag, plugg och skruv. Välj bland lamellgardiner i flera olika vävar och storlekar för att hitta det bästa alternativet för just ditt hem.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
 1. Grå 2 artiklar
 2. Lila 1 artikel
 3. Svart 3 artiklar
 4. Vit 6 artiklar
Less
Visa som Grid Listvy

12 artiklar

per page
 1. -25%
  Lameller Mix & Match Grå
  Lameller Mix & Match Grå
  Kirsch
  Special Price 119 kr Ordinarie pris 159 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 2. Lamellset Eclipse Vit Mörkläggande
 3. Lameller Mix & Match Ljuslila
  Lameller Mix & Match Ljuslila
  Kirsch
  159 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

12 artiklar

per page

Lamellgardiner fönster

Lamellgardiner är ett perfekt alternativ för den som snabbt och enkelt vill justera ljusinsläppet dagligen i sitt fönster. Lameller har blivit alltmer populära med sitt moderna och minimalistiska uttryck. En stor fördel med lamellgardiner är att dom går att använda till både små och stora fönster. Trots att dom tar lite plats ihopdragna så kan dom i utdraget läge täcka stora fönsterpartier vilket innebär att lamellerna kräver lite parkeringsyta när du inte vill använda solskyddet. Du kan enkelt reglera ljusinsläppet på lamellgardinerna genom att justera lindraget och på så sätt vinkla lamellerna. Detta gör lamellgardiner till ett flexibelt alternativ till utrymmen där du ofta vill ha möjligheten att justera ljusinsläppet.

Lamellgardiner uterum

För många är lamellgardiner ett naturligt val när det kommer till solskydd för uterummet eller balkongen. Detta är inte så konstigt med tanke på att uterum ofta innefattar stora fönsterpartier där man gärna vill justera ljusinsläppet och insynen flera gånger under dagen. I och med att lamellgardiner kan täcka stora ytor utdragna men ta liten plats ihopdragen så är denna typ av solskydd ett bra alternativ i miljöer med mycket fönster och lite väggytor. I uterum är det många som söker ljusdämpande eller ljusfiltrerande vävar, det vill säga vävar som släpper in ljus men som dämpar de starkaste solljuset. Detta gör att man bibehåller en del av utsikten samtidigt som man slipper bli bländad när man sitter och äter middag. Lamellgardiner är också bra när man vill dämpa sommarvärmen eller skydda möbler och annan textil att solblekas.

Lamellgardiner sneda fönster

Många hus har idag pampiga fönster som går upp i nock. Hur fantastiska dessa fönster än är så kan det vara klurigt att hitta solskydd för dessa typer av fönster. Lamellgardiner är dock ett av den mest prisvärda och enklaste typen av solskydd för sneda fönster. För att möjliggöra montering av lamellgardiner i sneda fönster så måste man köpa till skråfästen. Skråfästen gör att du kan låsa lamellerna vid högsta punkten så att dom inte glider ner i och med lutningen. Har du två sneda fönster som möts i mitten likt ett v så får du därför köpa två set lamellgardiner med ett skråfäste per gardin. Låter det krångligt? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig med din beställning av lamellgardiner till sneda fönster!

Hur monterar jag lamellgardinen?

Det enklaste är om du först monterar lamellskenan, den går att montera både på vägg och i tak. Efter det klipper du lamellerna i önskad längd, klipp alltid i lamellens ovankant. För att veta vart du ska klippa så mät upp längden från skenan till golvet och dra av cirka två centimeter så att lamellerna kan hänga fritt över golvet. Vik sedan bak en cm av lamellen och sätt på den på lamellgalgen. Upprepa processen på alla lameller och sätt därefter i varje lamellgalge i skenans halsspår, se till att spåret är rakt fram annars kan inte lamellerna klickas upp i öppet läge och då blir det problem när du ska vinkla lamellerna vid användning.