Lamellgardiner

På Textilgallerian.se säljer vi dels vita lamellgardiner i färdigt set komplett med skena lameller, lindrag, kulkedja, beslag, plugg och skruv. Utöver det kompletta lamell-setet så har vi serien ”Mix and Match” där du som kund enkelt får plocka ihop den kombination av lameller och skena du söker. Här kan du välja på många olika färger, allt från det klassiska vita till mer färgstarka gröna och lila. Observera att 1 paket lameller räcker till 50 cm av skenan, köper du skenan på 100 cm behöver du därför 2 paket lameller för att täcka hela längden.

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
 • Lamellgardiner 11 artiklar
Pris
Färg
 1. Grå 2 artiklar
 2. Lila 1 artikel
 3. Svart 3 artiklar
 4. Vit 5 artiklar
Less
Visa som Grid Listvy

11 artiklar

per page
 1. Lamellset Eclipse Vit Mörkläggande
 2. -25%
  Lameller Mix & Match Grå
  Lameller Mix & Match Grå
  Kirsch
  Special Price 119 kr Ordinarie pris 159 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
 3. Lameller Mix & Match Ljuslila
  Lameller Mix & Match Ljuslila
  Kirsch
  159 kr
  Skickas inom 5-7 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

11 artiklar

per page

Fördelar med lamellgardiner

Lameller är perfekt för dig som snabbt och enkelt vill justera ljusinsläppet dagligen. Lamellgardinerna har blivit allt mer populära med sitt moderna minimalistiska uttryck och används främst till lite större fönsterpartier. Du kan enkelt reglera ljusinsläppet på lamellgardinerna genom att justera lindraget vilket gör den flexibel och bra till utrymmen där du ofta vill ha möjligheten att påverka ljusinsläppet.

Hur monterar jag lamellgardinen?

Det enklaste är om du först monterar lamellskenan, den går att montera både på vägg och i tak. Efter det klipper du lamellerna i önskad längd, klipp alltid i lamellens ovankant. För att veta vart du ska klippa så mät upp längden från skenan till golvet och dra av cirka tre centimeter så att lamellerna kan hänga fritt över golvet. Vik sedan bak en cm av lamellen och sätt på den på lamellgalgen. Upprepa processen på alla lameller och sätt därefter i varje lamellgalge i skenans halsspår, se till att spåret är rakt fram annars kan inte lamellerna klickas upp i öppet läge och då blir det problem när du ska vinkla lamellerna vid användning.

Slutligen placerar du tyngden i bottenfickan som finns längst ner på varje lamell och när du klickat i kedjan som håller ihop gardinen så är allt klart och lamellerna är på plats och hänger snyggt.