Skärbrädor

På Textilgallerian hittar du skärbrädor i många olika härliga färger, mönster och former från varumärken som Rotor och Almedahls. Här finner ni designers som Olle Eksell, Marianne Nilsson och Marianne Westman och Tina Nordström. En rolig inredningsdetalj till köket. 

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
 • Skärbrädor 2 artiklar
Pris
Färg
 1. Röd 1 artikel
 2. Svart 1 artikel
Less
Visa som Grid Listvy

2 artiklar

per page
 1. -25%
  Strömming Skärbräda
  Strömming Skärbräda
  Almedahls
  Special Price 202 kr Ordinarie pris 269 kr
  Skickas Inom 2-4 arbetsdagar
 2. -25%
  Mannen med kärra Skärbräda
  Mannen med kärra Skärbräda
  Almedahls
  Special Price 202 kr Ordinarie pris 269 kr
  Skickas Inom 2-4 arbetsdagar
Visa som Grid Listvy

2 artiklar

per page

Skärbrädan - en del av inredningen

Alla har oftaste en eller flera skärbrädor hemma, men trots det får skärbrädan inte mycket uppmärksamhet, den hamnar oftast i en kökslåda i väntan på nästa tillfälle den ska användas. På Textilgallerian.se tycker vi att skärbrädan ska stå framme på köksbänken lutat mot kakelväggen och bli en del av inredningen. Välj något annat än den gamla vanliga tråkiga vita skärbrädan i plast och ersätt den med en skärbräda i snygg design med ett fint mönster som istället blir en inredningsdetalj som ger en personlig karaktär i köket.   

Skärbrädor i trä

Vi har ett handplockat sortiment av skärbrädor som alla är tillverkade i trä, främst björk. En skärbräda av hög kvalité ska vara tillverkat i ett träslag med små porer som exempelvis Björk, Lönn och Valnöt. Om man har en skärbräda i ett träslag med stora porer som exempelvis ek ökar risken för att smuts och bakterier åker ner och fäster sig i porerna vilket inte är bra av hygieniska skäl. Bra att veta om skärbrädor i trä är att man bör undvika att tvätta dem i diskmaskin och inte låta de stå i vatten för länge då de är mer fuktkänsliga än skärbrädor i plast.

Fördelar med Skärbrädor i trä

Skärbrädor i trä har många olika fördelar om man jämför med skärbrädor i plast. Skärbrädor i trä är först och främst mer miljövänliga och hållbara, produktionen av plastskärbrädor har en stor negativ klimatpåverkan och har dessutom en kortare livslängd vilket innebär ytterligare negativ effekt. Skärbrädor i trä är bra för kniven till skillnad från plast som sliter ut kniven och gör den mindre vass. Sedan är trä ett naturmaterial som ger en genuin och äkta känsla i skärbrädan, en känsla som konstgjorda material sällan kan uppnå.