Skräddarsydda Gardiner

Gardiner är en viktig del av inredningen och kan tillföra mycket för atmosfären och känslan i ett rum. Olika material och upphängningar kan förstärka olika känslor och uttryck som man vill addera i hemmet. Breda wavegardiner i ett kraftigare sammetstyg ger en pampig och exklusiv känsla medan tunna vita gardinlängder bidrar med en mer stilren och harmonisk atmosfär. På Textilgallerian slipper du bli begränsad i ditt val av gardin utan här är möjligheterna oändliga. Välj bland flera olika gardinmodeller, mönster, färger och kvalitéer i dom måtten du vill ha. Att beställa skräddarsydda gardiner är ett perfekt alternativ om du exempelvis söker efter skräddarsydda hissgardiner till ett brett fönster eller behöver gardinlängder i ett rum med en takhöjd på över tre meter.

Beställ skräddarsydda gardiner online

Många associerar skräddarsydda gardiner till något som är dyrt, krångligt och som kräver en köp- och beslutsprocess där man måste åka till skräddaren flera gånger. Men det behöver inte vara krångligt alls! På Textilgallerian kan du smidigt och enkelt beställa prisvärda skräddarsydda gardiner online som sys efter dina unika mått. Beställ hem tygprover på de gardiner du är intresserad av så skickas proverna till dig per post. Därefter kan du i lugn och ro hemma välja vilka gardiner som passar bäst. När du ska beställa dom gardinerna du valt väljer du bara upphängning och fyller i dina mått, därefter skickas ordern inom 10 arbetsdagar hem till dig. Behöver du guidning eller har några frågor finns våra textilrådgivare på kundtjänst tillgängliga för att hjälpa dig. Dom kan nås både via telefon och mail.

Skräddarsy ditt hem med vackra gardiner 

Skräddarsydda gardiner är mer än en snygg inredningsdetalj. Gardiner kan även tillföra många funktioner i hemmet. Innan du väljer gardiner kan det därför vara bra att se över vilka behov du har i rummet. För att skapa en mer behaglig ljudnivå på kontoret så är ljuddämpande gardintyger ett perfekt alternativ. Vill du slippa bli bländad vid matbordet, välj ljusdämpande gardiner. Har du behov av att stänga ute ljusinsläppet i tv-rummet, välj mörkläggande gardiner. Oavsett om du behöver skräddarsydda gardiner för att mörklägga, ljusdämpa, insynsskydda, isolera eller dämpa akustiken så har vi något för dig.

Skapa illusionen av rymd och atmosfär med dina skräddarsydda gardiner. Genom att montera och placera gardinen på olika sätt kan man lura ögat för att skapa ett mer inbjudande rum. Ett klassiskt knep för att skapa mer rymd och förlänga takhöjden är att hänga gardinlängder från tak till golv. Ju högre upp du monterar dina gardinstänger eller gardinskenor, ju mer rymd upplevs rummet att ha. En annan metod för den som vill förstora ett fönster och bibehålla ljusinsläppet är att hänga gardinerna vid sidan av fönstret. Då får man illusionen av att fönstret fortsätter en bit bakom gardinerna där det i själva verket bara är vägg.

Tips innan du köper skräddarsydda gardiner 

När du väljer vilka mått du ska ha på dina skräddarsydda gardiner är det viktigt att man tänker på hur man ska montera och hänga upp gardinerna. Ska gardinlängden hänga från tak till golv, ska hissgardinen monteras i fönsternisch eller på väggen ovanför fönstret? För att få den skräddarsydda känslan är det viktigt att reflektera kring vad som passar bäst i just sitt hem. Nedan kommer lite tips kring vad du kan tänka på innan du väljer hur du ska montera eller hänga upp din skräddarsydda gardin.

- Har du ett fönsterbräde eller element som är i vägen för att gardinlängderna ska falla fritt? Välj antingen en takmonterad gardinskena som monteras en bit in i rummet så att gardinen faller framför hindret. Du kan även välja en väggmonterad skena eller gardinstång så länge väggfästena bygger tillräckligt långt ut i rummet.

- Har du stuckaturer eller stora vackra taklister som du inte vill dölja? Då kan gardinstänger eller gardinskenor för väggmontering vara ett bra alternativ. Då kan du hänga gardinerna precis under stuckaturen.

- Har du behov av maximal mörkläggning i rummet? Då är det viktigt att man monterar gardinerna på ett sätt som minimerar risken att ljus kan läcka in från sidorna, under eller över gardinen. För att maximera mörkläggningen ska du montera skräddarsydda gardinlängder med fingerkrok på en takmonterad skena. Gardinerna ska kunna täcka hela fönsterpartiet och löpa en bra bit om sidan av fönstret, helst längs hela väggen. Är det en hissgardin ska denna monteras på väggen ovanför fönstret och ha en bredd som löper cirka 10 cm ut från varje sida av fönstret.

- Hur ser parkeringsytan ut för gardinerna? Ta gärna hänsyn till väggytorna vid båda sidorna av fönstret för att komma fram till passande antal gardiner. Om du exempelvis har dubbelt så mycket vägg på högra sidan än den vänstra kan man välja att ha två längder på högra sidan och en längd på vänstra.

På Textilgallerian skräddarsyr vi gardiner i mängder av designtyger från bland annat Morris & Co, Marimekko och Ljungbergs. Mönstrade gardiner i designtyger är ett perfekt alternativ för den som vill tillföra personlighet och karaktär i hemmet och ha en tidlös inredning där mönster håller över tid. Alla våra mönstrade gardiner mönsteranpassas om mer än en gardin beställs.

Så beställer du skräddarsydda gardiner från Textilgallerian

  1. Gå in på textilgallerian.se/gardiner och inspireras! För att förenkla beslutsprocessen finns många filtreringsfunktioner och underkategorier av skräddarsydda gardiner där dom kategoriserats efter gardinmodell, material, mönster med mera.
  2. Beställ tygprover på de gardiner du är intresserad av. Tygproverna skickas inom 1-2 arbetsdagar per post. Med tygproverna kommer dessutom mätguider för de olika gardinmodellerna.
  3. Välj gardin. När du fått hem tygproverna kan du jämföra dom olika alternativen och se tygerna i sin rätta miljö. Faktorer som ljussättning, rummets övriga färger kan påverka hur man uppfattar färgen.
  4. Välj upphängning. Välj vilken gardinmodell och upphängning du ska ha. Gardinlängd med veckband eller multiband, hissgardin med höger- eller vänsterdrag, öljettgardin i stål eller antikmässing o.s.v.
  5. Fyll i dina mått.  Beroende på gardinmodell så behöver du antingen ange längd och bredd eller enbart längd. Till exempel så skräddarsys alla våra gardin- och öljettlängder efter tygets fulla bredd. Därför behöver du bara fylla i längdmåttet på dessa gardinmodeller. Har du behov av ett specifikt breddmått, kontakta vår kundtjänst så hjälper dom dig. Beställ ordern. Efter att du gjort dina val och fyllt i dina mått är det bara att lägga dina skräddarsydda gardiner i varukorgen och fullfölja beställningen! Du kan även välja att köpa med tillbehör som gardinstång, gardinskena och gardinkrokar. Ordern skickas därefter inom 10 arbetsdagar.
  6. Hämta ut från ombud eller välj hemleverans. När ordern kommit är det dags för upphängning. Monteringsanvisningar finns med i beställningen och har du några frågor eller funderingar är det bara att kontakta vår kundtjänst.
  7. Häng upp dina gardiner! Tänk på att det kan ta några dagar för gardinerna att hänga ner sig så att dom får ett rakt och snyggt fall, vid behov kan man även behöva steama dom. Sedan är det bara att slappna av och njuta av dina nya skräddarsydda gardiner. 

Publicerad: 2022-01-31 10:41 Skriven av: Textilgallerian