7 tips för att din gardin ska göra jobbet

Skapa en stämning i hemmets alla rum genom att sätta upp gardiner. De är lätta att byta ut och det snabbaste sättet att förnya stilen och fräscha upp rummet. Det är ett smidigt och enkelt sätt att sätta din egen karaktär och stil på ditt rum. Bara genom att byta design, färg eller material på dina gardiner kan du få en helt annan känsla i rummet. 

Alla gardiner har ett syfte, så börja med att tänka ut vad det är för sorts gardin du är ute efter. Ska den bara bidra som en inredningsdetalj eller vill du att den ska mörklägga? Här på Textilgallerian hittar du gardiner för alla ändamål. Sammetsgardinermörkläggningsgardiner och mycket mer. Självklart har vi även alla tillbehör du kan tänkas behöva för att få din gardin på plats. Välj mellan gardinskenor som man sätter i taket för en lyxig hotellkänsla och för att öppna upp rummet eller en klassisk gardinstång för att göra det mer personligt i ditt rum. Oavsett vad du är ute efter vill vi på Textilgallerian hjälpa dig att hitta rätt och vara det självklara valet av hjälp i djungeln av textilier och gardiner. 

Alla våra gardiner skräddarsyr vi utefter dina personliga mått. I vår egen syateljé i Kalmar kan vi garantera dig en hög, god och personlig service. När det kommer till sömnad och tillbehören vi använder kan vi tack vare att vi har vår egen syateljé alltid upprätthålla en hög standard. 

Här kommer 7 misstag du bör undvika för att få bästa möjliga upphängning av dina gardiner:

 1. Fel mått på dina gardiner
  För att få den skräddarsydda känslan ska gardinen hänga 1-3 cm ovanför golvet. Gardinen får dessutom ett snyggare fall om den inte släpar i golvet utan får sväva fritt.
 2. Gardinerna hängs upp för lågt
  Inte bara gardinerna utan hela rummet kommer vinna på att hänga högre upp än precis ovan fönstret. Montera gardinstången eller gardinskenan i taket eller högt upp på väggen för att skapa mer rymd i rummet och för att framhäva takhöjden.
 3. Gardinerna hängs framför fönstret och hindrar ljusinsläppet
  Placera gardinerna vid sidan om fönstret och låt dom inte täcka ljusinsläppet. Detta kommer ge illusionen av ett större fönster, bidra med mer ljusinsläpp och skapa rymd i rummet.
 4. För korta gardiner
  Gardiner ska alltid nå minst 3 centimeter ovanför golvytan. Annars kommer dom se för korta ut och inte bli proportionerliga till rummet.
 5. Gardinerna fyller upp för dåligt
  Se till att det är tillräckligt mycket bredd på gardinerna utifrån dina fönstermått. Har du väldigt högt i tak kan för smala gardiner se ut som smala tarmar. Köp därför dubbla gardiner eller extra breda gardiner för att få till harmonin och symmetrin i rum med hög takhöjd.
 6. Skrynkliga gardiner
  Gardiner hänger inte till sig efter några dagar, det är mer värt att stryka dem innan det är dags för upphängning.
 7. Fel gardinstång
  Utgå från din stil i rummet och känn efter vilken gardinstång eller gardinskena som passar bäst. Ta hänsyn till vad som passar rummet och gardinernas stil. Utbudet av gardinstänger och skenor är enormt.

Publicerad: 2020-06-02 08:59 Skriven av: Textilgallerian