Pelle Vävare

Pelle vävare är ett svenskt textilföretag som tillverkar och designar morgonrockar för dam och herr, handdukar och sängkläder av hög kvalité. Deras framgång grundar sig inte bara i sin förmåga att ta fram produkter med hög kvalité utan även sin förmåga att ta fram enastående färger i sina kollektioner. Deras kompetens inom färg och design gör dem strået vassare än sina konkurrenter på marknaden, så om du vill unna dig något lyxigt, unna dig Pelle Vävare!

Pelle Vävare Historia

Pelle vävare startade år 1893 av Alfred Johansson och var då ett litet väveri i Västergötland utanför Kinna. Företagets första order innefattade tre dussin handdukar som uppgick till summan 29 riksdaler och 38 öre, idag har det hänt mycket sedan denna order. Den första ångmaskinen köptes, man investerade i jacquardvävstolar och två år senare kom den fantastiska uppfinningen elektriciteten till byn vilket underlättade arbetet framöver. Från slutet av andra världskriget fram till mitten av 60-talet skedde stora förändringar inom företaget då efterfrågan ökade och ryktet började sprida sig om deras fantastiska hantverk och produkter. Man genomförde stora investeringar för produktutvecklingen som gjorde att slutprodukten både blev estetiskt tilltalande och tekniskt fulländ. Pelle vävare var den allra första frottétillverkaren Skandinavien och blev även den sista då produktionen I Sverige förflyttades utomlands under 2008.

Företagets nuvarande namn Pelle Vävare fastställdes under 60-talet då det tidigare hette Marks Jaquardväveri. Namnet kommer från den omtyckta entreprenören och VD:n Per Almquist som kallades för Pelle, därav namnet Pelle Vävare.

Pelle Vävares Morgonrockar Dam och Herr

Pelle Vävare är kanske mest kända för sina fantastiska morgonrockar, för fantastiska det är dem verkligen! Hemligheten till att Pelle Vävares morgonrockar är så populära har sin grund i företagets långa tradition av textilkunskap som gör att de värnar om kvalitén i såväl produkt som design. Storsäljaren Torekov morgonrock i skuren bomullsfrotté finns i flera olika färger för både dem och herr. Ribbon Morgonrock är också den en lyxig favorit med flera fina detaljer. Du finner även morgonrockar i 100% tvättat lin som är det ultimata alternativet för dig på resande fot då den inte tar någon större plats i packningen. Hitta din favorit, använd filterfunktionen för att välja färg, storlek och om du vill ha herr eller dam-modell.

Pelle Vävares Handdukar

Letar du efter den ultimata lyxiga och sköna handduken? Välkommen till Pelle Vävares sortiment av handdukar! Om man vill ha den exklusiva känslan likt handdukar i hotellkvalitet ska du alltid ta reda på vikten på handduken. Handdukar som väger 500g/m2 eller högre kommer upplevas som exklusivare och tjockare. Pelle Vävares handdukar ligger alla på minst 500g/m2 och är tillverkad i fin bomullskvalité. Utöver handdukarnas kvalité så är färgerna helt fantastiska, handduken är ett enkelt sätt att sätta färg och personlighet i badrummet som annars ofta går i svartvita färger. Hitta din favorit bland Pelle vävares handdukar!

Filtrera på:
Färg
  • blå (1)
  • grå (1)
  • orange (1)
Serie
  • båstad (1)
  • linen (1)
Framåt Bakåt Visa alla 2 produkter | Sida 1 av 1 |
Båstad Orange Handduk 98 kr Köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
2 varianter
Linen Rose Dam Mörkgrå Morgonrock 1.995 kr Köp
Skickas inom 1-3 arbetsdagar
2 produkter | Sida 1 av 1 | Framåt Bakåt