EngmoDun

För många år sedan började Thomas Mortensen tillverka naturliga dunkuddar och duntäcken i en lite källare i södra Stockholm. År 1952 grundade Thomas Mortensen de som sedan skulle bli EngmoDun. Det dröjde inte länge innan lokalerna visade sig vara allt för små för företaget. Idag, mer än 65 år senare är det EngmoDun som tillverkar Skandinaviens finaste duntäcken och dunkuddar. 

 

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Pris

Världens finaste och mjukaste dun

EngmoDun tillverkar produkter av världens finaste och mjukaste dun. Dun är ett unikt naturmaterial som gör att huden andas och reglerar värmeutförseln efter varje individs unika kroppstemperatur. I sortimentet finns de ett urval för alla. Höga och låga dunkuddar, duntäcken för den som fryser, den som är varm och också för den som pendlar  från att vara varm och kall. 

Känslan av äkta dun är svår att beskriva - alla som har sovit under ett riktigt duntäcke eller på en riktig dunkudde vet. Med produkter från EngmoDun får man uppleva den känslan. Precis som dunet - är också produkterna nästan viktlösa. 

Kunglig Hovleverantör

En ärofylld kvalitetsstämpel som EngmoDun är väldigt stolta över är att de sedan 1986 har varit kungliga hovleverantörer.

Engmodun allergivänliga täcken och kuddar

EngmoDun har ett eget laboratorium där de kontinuerligt testar kvaliteten på varje dun. Det tvättas noggrant, steriliseras och sorteras. Alla kuddar och täcken är garanterat fria från allergener. Allt dun testas för att jämt sträva efter att hålla samma höga standard i alla produkter. Verksamheten bygger på lång erfarenhet och de äkta hantverket. 

Spårbart dun

Något som är väldigt viktigt och en självklarhet är att de ankor och gäss som möjliggör att vi ska sova bättre med dunprodukterna också måste ha haft ett bra liv. Varje dun som används är spårbart, vilket gör att Engmodun har full kontroll över hanteringen av dunet. 

Dunet och fjädrar kommer ifrån fjäderfäslakterier i Europa. Ankor och gäss är kontrollerade av veterinärmyndigheterna från ägg till slakt. Dun och fjädrar köps direkt från slakterier och alla varor kommer från döda djur. EngmoDun vill ses som ett avfallsföretag som tar hand om avfall från slakterierna. Alla leverantörer omfattas av de strängaste djurskyddslagstiftningen i världen och är också av EU:s livsmedelslagstiftning.