Designers Guild - Gula

Designers Guild är ett exklusivt varumärke inom hemtextil som bland annat producerar tyger, tapeter, kuddar, mattor samt bad- och sängtextilier. Designers Guild grundades år 1970 av Tricia Guild som idag driver företaget med sin bror Simon Jeffreys. Varumärkets filosofi är att kombinera kreativitet och innovation med hög kvalité inom design, service och produktutveckling. Denna filosofi har tagit företaget till att bli ett stort multinationellt företag med försäljning i över 60 olika länder.

Design och produktsortiment

Designers Guilds designstudio under ledning av grundaren Tricia Guild har under åren producerat mängder av olika mönster med inspiration från asiatisk konst, italiensk arkitektur och storslagna naturmotiv. Tricia Guild har blivit tilldelad Textilinstitutets guldmedalj för hennes designbidrag och har även blivit utsedd som vinnare av ”the European Community Design Prize”. Hon har skrivit 16 böcker inom ämnet färg och design och inspirerat människor världens över med hennes kunskap och erfarenhet inom ämnet. Denna kompetens återspeglas i Designers Guilds fantastiska sortiment. Mångsidigheten av allt från grafiska mönster till pampiga blommiga tyger gör varumärket oerhört populärt. På Texiltgallerian.se hittar du över 1500 olika tyger från Designers Guild i många olika material som sammet, bomull, lin, silke trevira och ull. Utöver sina tyger erbjuder Designers Guild ett brett sortiment inom hemtextil. Handdukar, necessärer, kuddfodral, överkast och mattor är några av produkterna som du hittar på Textilgallerian. Designers Guild producerar även textilprodukter under fyra andra kända varumärken, William Yeoward, The Royal Collection, Ralph Lauren och Christian Lacroix.

Etiska värderingar
För Designers Guild är etiska värderingar något som ska genomsyra hela verksamheten. De har tagit fram fyra olika strategier som de arbetar kring för att kunna fullfölja sina ambitioner inom företagsetik, viljan att handla etiskt, människorna, ekologi och återvinningspolicyer.

Viljan att handla etiskt - När man är ett stort företag finns många olika försörjningskedjor och leverantörsled. Detta kräver mycket engagemang för att kontrollera att samtliga led från produktion till slutprodukt sker inom ens uppsatta etiska ramar och mål. Val av förpackningsmaterial, bränsleutsläpp, arbetsförhållanden och innehållet av produkten är exempel på faktorer som påverkar graden av etisk handel.

Människorna - Designers Guild strävar efter ett arbetsklimat bland sina anställda där man alltid agerar på ett öppet, samarbetsvilligt och ärligt sätt. Designers Guild arbetar bara med samarbetspartners och leverantörer som har liknande etiska värderingar och som är registrerade av SEDEX. SEDEX-registrerade företag har anställda som arbetar under rimliga förhållanden med åtanke i miljö, hälsa och säkerhet samt arbetstider. Designers Guild kontrollerar att samma etiska värderingar genomsyrar alla led i deras leverantörskedja och arbetar ständigt med återbesök hos befintliga leverantörer. Barnarbete eller andra typer av oacceptabla arbetssituationer där man utnyttjar människor förekommer inte.

Ekologi - Majoriteten av Designers Guilds produkter, i synnerhet tygerna och tapeterna, är tillverkade i återvinningsbara naturmaterial. Nyligen lanserade Designers Guild den första tygkollektionen i bomull som inte använt några kolväten under tillverkningen. Man arbetar ständigt med produktutveckling inom miljöpåverkan för att ersätta dåliga kemikalier och material med bättre alternativ ur ett etiskt och miljömässigt perspektiv.

Återvinningspolicyer - Designers Guilds huvudkontor och distributions- och logistikcenter är utformat för att vara så energieffektiva som möjligt med hjälp av naturligt ljus och lågenergi-belysning. De har idag toppmoderna lösningar för återvinning så att kartonger, plast och papper komprimeras och återvinns. Allt avfall som blir över under produktionen omvandlas till bränsle. Elektronik så som datorutrustning och mobiltelefoner skänks till behövande genom välgörenhet. Även tygrester doneras till välgörenhetsorganisationer.

Läs mer...
Filtrera
Handlar nu enligt
 1. Färg Gul Ta bort denna produkt
Filtrera efter
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 215

Page
per page
 1. Satinato Citrus Tyg Mörkläggande
  Satinato Citrus Tyg
  Designers Guild
  369 kr
  Skickas Inom 7-9 Arbetsdagar
 2. Striato Ochre Hissgardin Mörkläggande
 3. Valloire Acacia Tyg Linne
  Valloire Acacia Tyg
  Designers Guild
  989 kr
  Skickas Inom 7-9 Arbetsdagar
 4. Satinato Turmeric Hissgardin Mörkläggande
 5. Satinato Citrus Gardinlängd Mörkläggande
 6. Striato Ochre Gardinlängd Mörkläggande
  Striato Ochre Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 1238 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 7. Melton Amber Tyg Flamsäkert
  Melton Amber Tyg
  Designers Guild
  1099 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 8. Lisse Buttermilk Tyg
  Lisse Buttermilk Tyg
  Designers Guild
  1020 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 9. Brera Lino Alchemilla Tyg Linne
  Brera Lino Alchemilla Tyg
  Designers Guild
  829 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 10. Brera Lino Lemongrass Tyg Linne
  Brera Lino Lemongrass Tyg
  Designers Guild
  829 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 11. Calozzo Gold Tyg
  Calozzo Gold Tyg
  Designers Guild
  780 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 12. Zaragoza Dandelion Tyg Sammet
  Zaragoza Dandelion Tyg
  Designers Guild
  725 kr
  Skickas Inom 9-12 Arbetsdagar
 13. Kiku Birch Gardinlängd
  Kiku Birch Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 3749 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 14. Valloire Acacia Gardinlängd Linne
 15. Canezza Ochre Gardinlängd Dubbel bredd
  Canezza Ochre Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 3161 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 16. Canezza Hemp Gardinlängd Dubbel bredd
  Canezza Hemp Gardinlängd
  Designers Guild

  Från 3161 kr

  Skickas inom 7-10 arbetsdagar
 17. Canezza Alchemilla Gardinlängd Dubbel bredd
Visa som Grid Listvy

Artiklar 1-36 av 215

Page
per page