Sammetsgardiner - Skapa den lyxiga känslan

För att få en hemtrevlig känsla väljer många att använda sig av ett par riktigt snygga gardiner. Det positiva med just gardiner är att det finns så otroligt många olika sorter och beroende på vilken betydelse man vill att de ska ha i hemmet så kan det ibland vara lite jobbigt att välja, men bara lugn, vi är här för att hjälpa dig på traven. I detta blogginlägg kommer vi att berätta lite mer om sammetsgardiner och vad de kan ha för betydelse i ditt hem och varför man ska använda dem. Vi på textilgallerian har ett stort sortiment av sammetsgardiner i mängder av färger och mönster för att ditt hem ska bli som du vill ha det!

Idag är sammetsgardiner trendigare än någonsin och finns i mängder av olika varianter. Utöver de utseendemässiga egenskaperna så kan det vara bra att fundera över vilka behov du önskar att dina gardiner ska uppfylla. Om du önskar att de ska dämpa ljusinsläppet eller vara mörkläggande, kanske täcka ett brett fönsterparti, vara rumsavdelare eller bara få ner akustiken i själva rummet? Vi hjälper dig att hitta rätt!

 Man brukar säga att sammetsgardiner är lite lyxigare och ger en fräschare känsla i hemmet för dig som önskar det. De är stilrena och fördelarna med dem är att de stänger ute ljus vilket är perfekt för dig som önskar att ha dina sammetsgardiner i ditt sovrum eller i ett rum som vill skapa en mysig och behaglig känsla. Tyget är väldigt tjockt och tätt vilket gör att ljudet inte går igenom så enkelt. Tyget i gardinerna tillför en dovare ljudvolym till själva rummet och tar därmed bort ett och annat oönskat ljud, detta skapar oftast en väldigt härlig känsla i rummet. Många använder sammetsgardiner som en enklare inredningsdetalj och ofta använder man dessa typer av gardiner på hotell för att få en lyxigare känsla.

Du kan helt och hållet skippa rullgardiner och persienner och endast använda dig av ett par vackra sammetsgardiner som både dämpar ljud och ger en stilren look.

 Gardiner som är gjorda i sammet ska alltid ha luggen mothårs när man drar handen uppifrån och ner på gardinen. Då fastnar inte smutspartiklar och damm lika lätt. Undantag är på mönstrade sammetsgardiner där trycket måste sättas åt andra hållet för att kunna fästa och bli snyggt.

 Du kan köpa dina sammetsgardiner hos oss på Textilgallerian via vår onlineshop i tre enkla steg. Välj bland gardiner från kända varumärken som SvaneforsJakobsdalsDesigners Guild eller varför inte från vår egna kollektion.

1: Välj vilket sammetstyg du vill ha

2: Välj upphängning för dina gardiner

3: Fyll i dina mått

När du väl lagt din order hos oss skickar vi dina gardiner till dig inom 10 arbetsdagar. Alla våra gardiner sys i Kalmar i vår egen syataljé. Behöver du hjälp med att hitta rätt sammetsgardiner för dig så tveka inte på att höra av dig så hjälper vi mer än gärna till.

 

Publicerad: 2020-05-15 08:59 Skriven av: Textilgallerian