Panelgardiner

Filtrera
Handlar nu enligt
  1. Varumärke
    Boel & Jan
Filtrera efter

Måttbeställda panelgardiner

I vårt sortiment finner du två olika typer av panelgardiner, färdigsydda och skräddarsydda. Den absolut störta andelen panelgardiner är dom vi syr upp efter dina unika mått. Vi säljer våra måttbeställda panelgardiner i par så när du köper en styck panelgardiner får du två panellängder. Panelerna sys med kanal upp- och nedtill. Kanalen upptill är till för att trä på gardinstången medan kanalen längst ner på gardinen är till för en tyngd eller rundstav så att panelerna får ett rakt och tungt fall.

Vad kännetecknar en panellängd?

En panelgardin är en slät gardinlängd som är mellan 35-60 cm bred. En panelgardin kan hängas upp både på gardinstång, särskilda panelhängare eller på skenor. Ska panelerna monteras på gardinskenor rekommenderas dock en annan upphängning än kanal, exempelvis kardborreband. Panelgardinen ger ett enklare och stilrenare uttryck än en klassisk gardin då den hänger helt slät. Panelgardiner är en inrednigsdetalj som bidrar till en bättre akustik i rummet och kan även reducera insyn och ljusinsläpp. 

Vilka mått ska min panelgardin ha?

Börja mäta från panelhängarens eller gardinstångens topp och ner till golvet, dra sedan av 1-3 cm för gardinen ska landa precis ovanför golvet. Med denna mätinstruktion kommer gardinen inte upplevas som för kort, man kommer även slippa att ha en gardin som samlar damm när den släpar i golvet. För snyggast resultat rekommenderar vi en bredd på 45 cm. Maxbredden på måttbeställda panelgardiner är 60 cm, detta på grund av att paret panellängder måste kunna utnyttjas av en och samma tygbredd.

Kombinera flera olika panelgardiner

Tips! Kombinera gärna olika panelgardiner med varandra genom att ha två paralella gardinstänger eller panelhängare. Detta skapar en snygg kontrast i gardinupphängningen med två lager av paneler. Exempelvis kan du plocka upp en färg i en mönstrad panelgardin och komplettera den med en eller flera enfärgade panellängder.