Fingerkrokar och Gardinkrokar - Silver

Filtrera
Handlar nu enligt
 1. Färg
  Silver
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
 1. Antikmässing 1 artikel
 2. Guld 1 artikel
 3. Silver 4 artiklar
 4. Svart 5 artiklar
 5. Vit 6 artiklar

Vilken gardinkrok ska jag välja?

Här kommer en snabbguide för respekive gardinkrok för att du på ett övergripande sätt ska kunna avgöra vilken gardinkrok som passar din gardin bäst:

 • 4-fingerkrok

  Med 4-fingerkrokar skapas tre veck. Detta är ett bra alternativ om man vill att gardinen ska ge ett maffigt intryck med mycket veck. Med 4-fingerkroken kan du även kroka ”franska veck”. Att tänka på när man använder 4-fingerkrok är att gardinens bredd blir hälften så bred upphängd. Är det viktigt att gardinen kan täcka ett helt fönster bör du därför antingen välja en annan gardinkrok, köpa dubbla gardiner alternativt en extra bred gardin. Fingerkrokar kan användas för både gardinstång och gardinskena. Fingerkrokar kan användas till både veckband och multiband och går att använda till både gardinstång och gardinskena. 
 • 2-fingerkrok

  Med 2-fingerkrok skapas ett jämnt veck per krok i gardinen, detta är vår mest populära gardinkrok. Det är det klassiska uttrycket ”lagom är bäst”, där 2-fingerkroken är ett mellanalternativ till 1-fingerkroken och 4-fingerkroken. Du kan reglera gardinens bredd upphängd och antalet veck genom att välja mellan att antingen kroka i varje eller varannan hälla. Fingerkrokar kan användas till både veckband och multiband och går att använda till både gardinstång och gardinskena. 
 • 1-fingerkrok


  Med 1-fingerkrok skapas inga fasta veck, utan gardinen veckas när du drar ihop den. Denna gardinkrok är bra för dig som vill utnyttja gardinens fulla bredd, men ändå vill kunna få en veckad gardin när den är ihopdragen. Fingerkrokar kan användas till både veckband och multiband och går att använda till både gardinstång och gardinskena. 
 • Rynkbandskrok 


  Rynkbandskroken kan användas i kombination med rynkband, multiband och waveband. Rynkbandskroken är det bästa alternativen för dig som vill ha wavegardiner, även kallat loungegardiner där du även behöver glid på snöre för att få till den krokningen. Rynkbandskrokar funkar både till gardinstång med ring och ögla samt till gardinskena med glid.
 • Gardinkrok med klämma


  Denna gardinkrok passar dig som uppskattar en enkel gardinupphängning som ger en ledig och spartansk känsla. Gardinkrokar med klämma lämpar sig enbart för lättare gardiner och finns i olika varianter beroende på om de ska användas till skena och gardinstång. 

Behöver du gardinkrokar för skena eller gardinstång?

Utöver det rent utseendemässiga skillnaderna för de olika gardinkrokarna så finns det andra aspekter som påverkar ditt val av krok. En av dom är vilken typ av enhet du ska kroka gardinen på, en gardinskena eller gardinstång. Detta är viktigt att veta innan du väljer gardinkrok. Vissa gardinkrokar funkar enbart på gardinstång och andra enbart på gardinskena. Beroende på om du ska kroka upp gardinerna på en skena eller stång kan du även behöva andra tillbehör för att möjliggöra krokningen. Du kan exempelvis inte hänga upp en gardin med fingerkrokar utan ring med ögla på en gardinstång eller med glid på en gardinskena.

Fingerkrokar med låg och hög fattning

Utöver att de olika fingerkrokarna skapar olika mycket veck kan dom även skilja sig åt beroende på om de har hög eller låg fattning. Fingerkrok med hög fattning får gardinen att hänga precis i gardinskenans och gardinstångens underkant medan fingerkrokar med låg fattning hänger längs skenans eller gardinstångens ovankant så att gardinen täcker skenan/stången. När du hänger upp gardiner med fingerkrok så behöver du till gardinstänger köpa till ring med ögla och till gardinskenor köpa till glid. Hög och låg fattning funkar till både gardinstång och skena även om fingerkrok med låg fattning till gardinstång får gardinen att bukta ut upp till eftersom stången är rundad framåt. Detta alternativ är därför inget vi rekommenderar även om det går att hänga upp så.