Gardinstänger

Filtrera
Handlar nu enligt
 1. Diameter
  19 cm
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
 1. Antikmässing 2 artiklar
 2. Brons 3 artiklar
 3. Guld 3 artiklar
 4. Koppar 3 artiklar
 5. Stål 8 artiklar
 6. Svart 1 artikel
 7. Vit 2 artiklar
 8. Vit/Guld 3 artiklar

Fördelar med gardinstänger

En gardinstång kan framhäva dina gardiner och ditt fönster och ge dig möjlighet att skapa din egen stil. En gardinstång blir ett dekorativt inslag som sätter en personlig prägel. Alla gardinstänger förutom de i trä är reglerbara vilket gör gardinstången till ett flexibelt alternativ då de kan regleras om man vill byta till ett fönster med andra mått. Matcha gärna gardinstången med ringar och öljetter i samma färg för ett snyggt och enhetligt resultat.

Dubbel gardinstång

Behöver du dubbla gardinstänger till ett fönster? Det går enkelt att lösa genom att köpa två identiska gardinstänger ett par reglerbara dubbelhållare. Med detta tillbehör får du ett väggfäste där man kan montera två dubbla gardinstänger. På så sätt kan du skapa en lyxig upphängning med dubbla gardiner. Tänk på att du köper den reglerbara dubbelhållaren du köper passar den diameter gardinstängerna har. Vi rekommenderar även att du väljer tillbehör i samma eller liknande färg som gardinstängerna.

Extra långa Gardinstänger - 3 meter eller bredare

Behöver du en extra lång gardinstång så kan man på ett enkelt sätt skarva ihop flera gardinstänger med varandra. Viktigt är att man har tillräckligt många väggfästen som bär upp gardinstången, detta går att köpa till separat om det behövs. Det finns även böjbara skarvdelar för rum där man vill ha gardinstänger som löper runt ett hörn eller burspråk. Böjbara skarvdelar går att justera i precis den vinkel som passar för att kunna föra samman två stänger med varandra.

Tips vid val och montering av gardinstång

Vill du ha mer rymd i rummet? - Vill du få fram känslan av en högre takhöjd och ett större rum med mer atmosfär monterar du hållarna till gardinstången högre upp på väggen, minst 20 cm ovanför fönstret. Detta lurar ögat och får rummet att kännas större. I den traditionella gardinuppsättningen monteras gardinstången 10 cm ovanför och 10 cm ut från fönstret.

Vilken tjocklek ska gardinstången ha? - Detta är först och främst en smaksak men om man är osäker kan man förhålla sig till att smala stänger i regel gör sig bättre till mindre fönster. Annars ser det lätt oproportionerligt ut och gardinstången tar lätt över istället för att rama in.

Har du fönsterbräda/element som sticker ut? – Det finns extra långa hållare för gardinstänger som gör att gardinen kommer längre ut från väggen så att gardinen kan falla fritt utan att fönsterbräde eller element är i vägen! Genom att köpa en reglerbar hållare kan du enkelt justera väggavståndet. 

För litet fönster? - Har du ett litet fönster som du vill ska upplevas större? Fäst gardinstången så att du kan hänga gardinerna vid sidan om fönstret, på så sätt minskar du inte ljusinsläppet och får fönstret till att se större ut eftersom inte gardinerna skymmer det.

För stort fönster? - Har du ett fönster som du tycker är oproportionerligt stort? Låt gardinerna hänga en bit in över fönstret så att det upplevs mer proportionerligt till omgivningen.  

Behöver du gardinstänger för breda fönster? - Behöver du en lång gardinstång kan du enkelt skarva ihop flera stänger med varandra, tänk bara på att du behöver fler hållare för att belasta stången korrekt. Behöver du gardinstänger som ska sträcka sig runt ett hörn kan du skarva ihop två gardinstänger med en skarvdel som finns i många olika färger för att matcha gardinstången.