Wiveca Hall

"Jag har alltid varit intresserad av ett skapande i olika former som ger en upplevelse för betraktaren så som ett levande fotografi, en vacker blombukett eller en intressant dukning". Wiveca Hall är designer och skapar mönster åt bland annat Ekelund Linneväveri i Horred.

Utbildningar och erfarenheter: Efter ett praktikår i Schweiz utbildade jag mig till textildesigner och efter examen vid Textilhögskolan i Borås var jag i 25 år verksam som anställd designer vid Marks Pelle Vävare. Erhöll Svensk Forms hedersomnämnande 1987. Sedan några år tillbaka är jag frilansdesigner med en verksamhet som i huvudsak omfattar textil och belysningsprodukter.

Var jag bor och verkar: Jag både bor och har min ateljé i Kinna.

Var jag hämtar min inspiration: Jag har alltid varit intresserad av ett skapande i olika former som ger en upplevelse för betraktaren så som ett levande fotografi, en vacker blombukett eller en intressant dukning. Fotografering är inte enbart ett av mina stora intressen utan ger mig dessutom idéer och uppslag till mitt kreativa arbete.

Favoriter, saker och platser: Närheten till naturen, den aldrig sinande inspirationskällan, ger mig harmoni och jag kompletterar gärna min samling av glas och porslin från 50-talet, min egen årgång, med nya föremål. Katten Maja påminner mig ofta om att både vila och stretching är viktigt. Solen, maten och färgerna gör att Italien är ett land jag gärna besöker.

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt