Lena Linderholm

Lena Linderholm är konstnär, keramiker och författare. Ekelunds Linneväver i Horred har förmedlat vidare Lenas färger och känslor i en kollektion av Lena med handdukar, dukar, tabletter, löpare, servetter och plädar.

Tillsammas med sin man Gösta Linderholm tillbringar dem ofta längre tider i Provence i Frankrike. Färgerna och känslan från detta förlovade land återspeglas i den fantastiska produktion som Lena, men även Gösta gemensamt skapat. Ekelunds Linneväver i Horred har förmedlat vidare dessa färger och känslor i en kollektion av Lena med handdukar, dukar, tabletter, löpare, servetter och plädar. Kollektionen kan på ett utmärkt sätt kombineras med Lenas keramiska alster.

”-Ingen dag utan ett penseldrag- Detta är Plinius den äldres viktiga ord om målaren Apelles som skapade och levde ett par hundra år före Kristus. Det är också min målsättning, att med penna och pensel leva och verka mitt i färgen och ljuset. För mig finns konsten överallt ända från det lilla till det stora. Meningen med min konst är att sprida glädje. Jag arbetar med många olika tekniker, bland annat med keramik, textil och att skriva böcker tillsammans med Gösta. Men det är alltid målandet som är grunden till allt mitt skapande. Inspirationen får jag av livet runt omkring mig – trädgård, musik, litteratur, resor, natur, familj och vänner. Jag har tio års konststudier bland annat Handarbetets Vänner, Capellagården, Pernbys Målarskola, Konstfack, Högre Konstindustriella Konstfack och som specialelev – färg, form och skulptur.” /Lena Linderholm

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt