Lasse Skarbøvik

Lasse skapar enkla stiliserade figurer som övergår till att bli abstrakta mönster eller mönster som blir figurer. Stora rapporter som tar för sig och nästan blir som fristående bilder. Lasse disignar bland annat för Viskaform. 

Lasse Skarbøvik är en norsk konstnär som mottagit flera priser både nationellt och internationellt för sin konst och sina illustrationer. Han är utbildad vid Berghs School och Communication i Stockholm. Tillsammans med Viska Form har han skapat sin första kollektion i textil.  

Han förklarar att hans stil alltid varit baserad på enkel form och symbolik. En bild ska vara direkt och omedelbar, inte berätta för mycket eller för lite. Det måste finnas utrymme för olika tolkningar. Låta bilden få vara sig själv. Han är dessutom inspirerad av formspråket till street art och grafitti, det snabba direkta och omedelbara. Han tycker om att jobba i stora format tillsammans med interiör och arkitektur, det ger en helt annan dimension till bilden. Man ska kunna ta och känna på en bild, känna den fysiskt. Otroligt spännande att se hur en bild ändrar sitt sätt att vara, beroende på omgivningen, något som hantycker gör bilder levande.

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt