Josef Frank

Josef Frank är en utav funktionalismens pionjärer och vi är mycket glada för att kunna presentera några utav Josefs mönster producerade av Almedahls. 

Josef Frank (1885-1962) föddes den 15 juni 1885 i Baden, Österike. Han arbetade som formgivare och professor i arkitektur i New York och var en av funktionalismens pionjärer. Josef växte upp i en judisk familj och utbildade sig till arkitekt i Wien, därefter praktiserade han hos många stora arkitekter och designers. Under 1910- och 20-talet arbetade han både som arkitekt i den nya funktionalistska andan, men började också gestalta möbler och textilier.

1934 emigrerade Josef till Sverige och under mer än 30 år arbetade han som formgivare av möbler, lampor, glas och tryckta textilier för Svensk Tenn. Under 1920-talet samarbetade Josef också med det Österrikiska textilväveriet Backhausen. I deras omfattade mönsterarkiv finns ett antal av Josefs originalmönster, och tack vare att Almedahls och Backhausen sedan flera år tillbaka har ett tätt samarbete kan vi presentera några utav Josefs originalmönster från 1920- och 1930-talet. 

Framåt Bakåt Visa alla 0 produkter | Sida 1 av 0 |
0 produkter | Sida 1 av 0 | Framåt Bakåt