Aino Maija Metsola

Aino-Maija Metsola är en frilansande designer och illustratör baserad i Helsingfors som skapar utsvängande, djärva och subtila tryck med mycket färg. Aino-Maija Metsola har en känsla för mångsidig och visuell konst, hennes förmåga att blanda olika färger som gifter sig samman gör henne till en fantastisk designer. Inred hemmet med hennes vackra mönster som gardiner, kuddfodral, vaxdukar och mycket mer!

Läs mer...
Filtrera
Filtrera efter
Kategori
Pris
Färg
 1. Blå 8 artiklar
 2. Beige 4 artiklar
 3. Brun 1 artikel
 4. Grå 1 artikel
 5. Grön 5 artiklar
 6. Gul 3 artiklar
 7. Guld 1 artikel
 8. Lila 1 artikel
 9. Multi 12 artiklar
 10. Orange 1 artikel
 11. Röd 4 artiklar
 12. Svart 1 artikel
 13. Transparent 2 artiklar
 14. Vit 1 artikel

Aino-Maija Metsola design

 

För Aino-Maija Metsola har färg och form hängt med från barnsben. Hon har målat ända sedan hon var liten och använder samma fodral med färger idag som hon gjorde när hon var 14 år gammal. På grund av sin kärlek för att rita blev det ett naturligt val att gå en utbildning inom grafisk design på University of Art and Design i Helsingfors. Efter sin utbildning har hon frilansat för olika företag, däribland Marimekko som återkommande anlitat henne för olika kollektionssläpp sedan 2006. Aino-Maija Metsola hämtar mycket av sin inspiration av naturen och det finska landskapet. Det är denna inspirationskälla samt hennes fantastiska förmåga för färg och form som gör henne till den framgångsrika designer hon är idag. Aino-maija Metsola använder många olika tekniker för sina illustrationer, bland annat akvarell, bläck, markörer och gouache. Hennes verk har visats samt presenterats på publikationer och utställningar i hela världen och hon har även vunnit V&A Illustrationspris för bästa bokomslag-design och Finlandia Junior-pris för finsk barnlitteratur. 

 

Aino-maija-Metsola designer för Marimekko

 

Aino-maija Metsolas historia med Marimekko började år 2005 då hon ställde upp i en tävling som Marimekko arrangerade. I designtävlingen imponerades juryn av hennes design och hyllade hennes verk som senare lanserades av Marimekko. Aino-Maijas samarbete med Marimekko fortsatte även efter tävlingen och tillsammans har de tagit fram många lyckade mönster. Hennes mest kända verk Jurmo, Juhannustaika och Kuuskajaskari produceras i flertalet produkter inom heminredning och är en del av Marimekkos bassortiment på grund av sin popularitet.